potentialeindsatsen
Tillid
En af de største udfordringer, som vi møder ved de unge, er en dyb iboende mistillid.
En mistillid som kan være opstået på baggrund af tidligere oplevelser med svigt. De føler ofte en aversion mod systemet. De ser systemet, som noget der skal bekæmpes og noget der ikke ønsker dem det bedste.

Disse overbevisninger kan de have tage med sig fra deres forældres oplevelser af systemet eller det kan være deres egne erfaringer. De giver udtryk for at de ikke at føle sig hørt, mødt eller støttet – selvom vi hos PotentialeIndsatsen ved, at der sidder fantastiske mennesker i systemet, der brænder for at hjælpe disse unge mennesker.
Hos PotentialeIndsatsen spiller vi en afgørende rolle i at genskabe denne tillid.
Vi bygger bro og skaber tillid
Vores unikke position uden for det formelle system gør, at de unge ser os som en brobygger, der hjælper dem med at navigere i en kompleks verden af offentlige ydelser og støtteordninger.
En af vores fornemmeste opgaver er at støtte den unge til at opbygge tilliden til sig selv, tilliden til andre og også tilliden til systemet. Når den unge oplever at bliver set og mødt af en sagsbehandler der vil dem, så ser vi hvordan skuldrene falder ned, paraderne falder og muligheden for at de unge lykkes med deres forandringer øges. For nu skal de ikke længere bruge energi på at holde systemet væk – nu kan de bruge den energi på at skabe forandringerne sammen med systemet.


Genvinder tillid til systemet
Når tilliden til systemet styrkes gennem vores indsats, bliver sagsbehandlernes arbejde betydeligt lettere. De unge begynder at overholde aftaler, fordi de føler sig set og hørt. De oplever, at deres behov bliver mødt, og at de modtager den hjælp, de har brug for. Dette fører til, at sagsbehandlere får et mere konstruktivt samarbejde med de unge, hvilket både effektiviserer sagsbehandlingen og forbedrer de unges oplevelse af systemet.
Kort sagt, ved at opbygge tillid mellem de unge og systemet skaber PotentialeIndsatsen et fundament for en positiv og stabil udvikling, der gør en reel forskel i de unges liv.
kontakt
Er du sagsbehandler, pårørende eller ung med behov for støtte?
Kontakt vores dygtige medarbejdere på telefon 22 40 63 10, og lad os sammen finde den rette hjælp.
Vi er her for at lytte, forstå og støtte dig videre.